HERÈNCIES DE ROMA

La policia ucraïnesa reprimeix les manifestacions a Kiev en formació típica dels exèrcits romans.

Moltes són les herències que hem rebut del Roma i de l´Imperi Romà. Aquest llegat encara perviu en la toponímia, és a dir, al  nom dels llocs i  de ciutats. També és d´origen romà l´etimologia de moltes paraules  de llengües que, com el català i el castellà, reben el nom de  llatines per tenir el seu orige al llatí, és a dir, a la llengua dels llatins, poble que va fundar la ciutat de Roma.

Però l´ herència romana és allargada i s´estén a aspectes tan diversos com la fundació i la localització dels centres urbans de ciutats com València, on encara hui es conserven restes arqueològiques ; al ric  patrimoni arquitectònic que, com a excel·lents enginyers civils, van deixar per a la posteritat amb ponts, aqüeductes, teatres, i vies de comunicació terrestre com les calçades romanes que inevitablement  conduïen a Roma;  amb normes i lleis com el dret romà que encara s´estudia  a les universitats i que inspira bona part de les normes actuals.

També a  l´organització de les tropes les romans van marcar tendència. En aquesta imatge trobareu un exemple d´actualitat de com les innovacions que van introduir els llatins als seus exèrcits, i que els van fer invencibles durant molts segles, encara s´utilitzen en la policia . Tanmateix aquesta imatge no és la d´un exèrcit lluitant contra un altre sinó la de la policia ucraïnesa repremint els manifestants proeuropeus a Kiev durant l´hivern de 2014.  A veure si averigüeu quin nom rebia aquest tipus de formació militar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: