La II Guerra Mundial (1939-1945)

 1. ELS PREPARATIUS DE LA II GUERRA MUNDIAL
  • LES CAUSES
  • LES ALIANCES
 2. L´INICI DE LA GUERRA
 3. LES  GRANS OFENSIVES ALEMANYES
 4. LA MUNDIALITZACIÓ DEL CONFLICTE: L´ENTRADA EN LA GUERRA DELS EEUU
 5. LES VICTÒRIES DELS ALIATS

 

BATALLES DECISIVES DE LA II GUERRA MUNDIAL FONT: DIARI ABC

1-ELS PREPARATIUS DE LA GUERRA

ELS ANTECEDENTS: LA CONSTRUCCIÓ DEL NAZISME

L´EDUCACIÓ NAZI: El projecte polític nazi pretenia la creació d´un Imperi feixista. El paper de l´educació en aquest projecte era clau. Analitzeu el discurs de Hitler dirigit a la juventut i feu una síntesi de les idees principals.

L´OPERACIÓ BARBARROJA. JUNY DE 1941.

EL DESEMBARCAMENT DE NORMANDIA

En aquesta escena cinematogràfica del desembarcament de Normandia podem fer-nos una idea de intensitat de la batalla.  En desembarcament de Normandia malgrat la seua importància no va ser la batalla més decisiva de la II Guerra Mundial. L´exèrcit alemany en juny de 1944 ja feia temps que reculava al front oriental front a l´exèrcit roig. La guerra rellamp (Blitzkreig) de l´inici de la guerra va suposar el domini nazi en l´Europa Occidental. Hitler va construir l´anomenat Mur Atlàntic (Atlantikwall), una línea defensiva ininterrompuda que envoltava la costa atlàntica que intentava evitar la invasió per part de les tropes aliades de l´Europa  continental. L´avanç soviètic en el front oriental va generar en les potències capitalistes dels aliats la urgència de no arribar tard al repartiment de territoris en el que en aquest moment ja era una segura derrota de les potències de l´Eix.

LA FI DE LA GUERRA

La caiguda de Berlin va significar la fi de la II Guerra Mundial a Europa.

LES CONSEQÜÈNCIES DE LA II GUERRA MUNDIAL

 1. Visioneu el documental i doneu resposta a la qüestió plantejada al títol
 2. Quins són els reptes futur de l´ONU?
 3. Analitza els membres integrants del Consell de Seguretat de l´ONU i relaciona aquesta composició amb la II Guerra Mundial.
 4. És operativa l´ONU en els seus objectius?

HANNAH ARENDT I LA BANALITAT DEL MAL: En aquest fragment de la pel·lícula sobre Hannah Arendt podem escoltar una  profunda reflexió sobre la condició humana, sobre el bé i el mal. El motiu que inspira la reflexió és el judici al nazi Adolf  Eichmann, però Hannah converteix aquest pretext en una reflexió profunda sobre les causes de la barbàrie nazi, o, més genèricament, sobre el Mal. En aquest judic l´acusat es va defensar al·legant que ell únicament acomplia ordres. La obediència ací apareix com l´autonegació de la persona o el que ella denomina la Banalitat del Mal. També parla dels Crímens contra la Humanitat que va inspirar l´existència d´una justícia universal i del tribunal de la Haia, i fa una anàlisi de les conseqüències de la mediocritat humana. La renúncia a la capacitat de pensar és per a Hannah Arendt l´autonegació de la condició humana i la certesa de noves barbàries futures.

En relació a la reflexió que fa l´autora, analitza l´educació nazi que apareix al Triomf de la Voluntat i digues quins haurien de ser al teu entendre els valors transmesos en l´educació.

CINE I SEGONA GUERRA MUNDIAL: EL GRAN DICTADOR DE CHARLES CHAPLIN 1940

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: